Your Cart

Veelgestelde vragen

U kunt kleurstalen aanvragen via de volgende website: www.stalen-service.nl

Andere kleuren en diktes zijn wel mogelijk op de website https://www.meubelpanelen-op-maat.nl/.
Dit is een site voor grotere orders waar u (minimaal) 1 plaat koopt van 210x278cm en deze opzaagt in kleinere meubelpanelen.

Nee, op dit moment bieden we die service niet aan op plank-op-maat.nl. CNC boringen zoals scharnierboringen, rijboringen, deuvel etc. is wel mogelijk op de website https://www.meubelpanelen-op-maat.nl/.
Dit is een site voor grotere orders waar u (minimaal) 1 plaat koopt van 210x278cm en deze opzaagt in kleinere meubelpanelen.

Nee, op dit moment bieden we die service niet aan op plank-op-maat.nl. Andere randafwerking is wel mogelijk op de website https://www.meubelpanelen-op-maat.nl/.
Dit is een site voor grotere orders waar u (minimaal) 1 plaat koopt van 210x278cm en deze opzaagt in kleinere meubelpanelen.

Planken worden voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Ze worden toegepast in zowel de fronten (deuren) als de corpussen (binnenkant) en alle overige onderdelen, gemaakt met MDF en/of spaanplaat.

De verschillen tussen MDF en spaanplaat planken zijn voornamelijk van toepassing op onafgewerkt plaatmateriaal. Onafgewerkte MDF planken zijn gladder en makkelijker te verven. Echter, omdat de planken grotendeels worden afgewerkt met dezelfde melamine toplaag, is er weinig verschil. Spaanplaat biedt echter meer grip op schroeven. MDF en kwaliteitsspaanplaat, gemaakt met veel houtsnippers, verschillen niet veel in gewicht

Na het zagen van het plaatmateriaal is de kern van het materiaal (MDF of spaanplaat) zichtbaar. Deze kanten worden netjes afgewerkt met kantenband, beschikbaar in een bijpassende kleur en structuur. Op deze site zijn alle zijdes afgewerkt met 1 mm kantenband. 

Massief hout bestaat uit planken die al dan niet aan elkaar zijn gelijmd. Een voordeel van plaatmateriaal is dat de afmetingen niet beperkt zijn tot de breedte van een boom, wat meestal maximaal 30 cm is. Plaatmateriaal is daarnaast minder gevoelig voor vocht. Het krimpt en zet minder uit, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Daarnaast worden onze planken gemaakt van resthout, waardoor er geen extra bomen hoeven te worden gekapt. Onze planken zijn afkomstig van de fabrikanten Egger en Pfleiderer, die werken met gecertificeerd resthout van verantwoord bosbeheer.
Bezorging in NL & BE

Dagelijks verstuurd via Postnl en koerier

Plank op maat bestellen

plank op maat  bestellen

Gecertificeerd hout

Panelen van gecertificeerd hout

Veilig online betalen

Ideal / Bancontact / Creditcard